PH Freelance
OM MIG

Jeg hedder Peter. Jeg har en stor passion for det jeg laver, og bruger meget tid på konstant at forbedre mine færdigheder. Dette for at du skal få det bedste resultat.

 

Galleri
KONTAKT
Adresse:
Gurrebyvej 6, 4920 Søllested, Danmark
E-mail:
info@phfreelance.dk
© 2017-18 - Photographer Peter Hedegård | PH Freelance. - All rights reserved. | CVR/VAT: DK27022537
Vil du være

TFP model?

Indimellem indgår jeg samarbejde på TFP basis. Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du som model har nogle idéer til et foto shoot.

Hvad er TFP?

TFP står for Time For Pictures. Kort og godt kan dette beskrives som et stykke arbejde model og fotograf imellem, hvor der ikke er økonomi imellem parterne. Modellen får nogle billeder som kan benyttes til portefølje, hjemmeside eller de  sociale medier. Dog må modellen ikke benytte billederne kommercielt eller sælge disse. Du kan som model have nogle ønsker til hvad det er for nogle billeder du gerne vil have ud af samarbejdet, og du er altid velkommen til at komme med forslag.
Som fotograf får jeg billeder til min portefølje og hjemmeside. Jeg har ret til at benytte billederne til reklame, konkurrence, foto relaterede hjemmesider, foto udstillinger, ikke kommercielle artikler eller udgivelser i fotorelaterede magasiner m.m., guides eller bøger skrevet af fotografen, samt egen markedsføring i ind- og udland.

At der ikke er økonomi imellem parterne, er fordi man hver især udfører et stykke arbejde for hinanden og begge får noget ud af arbejdet.

Salg. Skulle jeg som fotograf blive forespurgt omkring salg af billeder, så vil jeg først henvende mig til modellen og hører om denne er indstillet på at lave en kontrakt på dette. Hvad betyder det så for modellen?. Såfremt at modellen ønsker at indgår kontrakt vedr. salg af billeder, så vil det betyde at man som model vil blive afregnet som var det et normalt betalt model job. Alt efter erfaring og genre, vil du som model kunne forvente følgende:

  • Begynder model inden for almindelige sessioner som fashion eller beauty vil kunne afregnes for 250 kr. pr. times (minimum 4 timer). Herudover vil man få 25% af beløbet oveni i feriepenge samt 12% i pensions tillæg.
  • Erfaren model der har styr på kropssprog, udtryk og positurer, kan forvente en afregning på 450 kr. pr. time (minimum 4 timer) og med de samme % tillæg som begynder.
  • Erfaren model i genrene nude art, boudoir og lingeri vil blive afregnet 1200 kr. pr. time og med de samme % tillæg.

Du vil kunne finde min kontrakt til TFP under dokumenter.

Fortrydelse af TFP samarbejde

Dette er noget der er oplevet et par gange i branchen, og derfor har jeg som fotograf valgt at lave en klausul i min kontrakt hvad angår fortrydelse. Hvorfor så dette? Jo det er ganske enkelt fordi at jeg har benyttet tid på forberedelse, foto session og efterfølgende til på redigering. Denne klausul betyder, at går en model hen og fortryder TFP samarbejdet på denne måde, at jeg ikke kan benytte billederne som beskrevet og efterfølgende skal fjerne disse, så vil jeg se TFP kontrakten som annulleret og denne vil i stedet blive set som et betalt arbejde, og modellen vil efterfølgende modtage en faktura. Hvad fakturaen vil lyde på, vil svare til det beskrevne under ydelser og vil blive behandlet efter hvilken ydelse der passer til det shoot vi har lavet. Jeg kan dog ikke fjerne billeder der allerede er benyttet til markedsføring på tryk, udgivelser i magasiner osv. men det vil eller blive fjernet fra hjemmeside, de konkurrencer hvor det er muligt og deslige.

 

Afbud

Dette er noget vi fotografer ofte oplever. Det sker ofte at man har lavet en aftale med en model og sat en dato til en foto session. Selvom der er tale om et TFP samarbejde hvor der ikke er økonomi imellem parterne, så har jeg brugt tid på at forberede mig på sessionen, har måske skulle ud og skaffe barnepige til mine børn fordi at min bedre halvdel er på arbejde og så videre.
Derfor vil jeg gerne opfordre dig til som model, at tænke over dette allerede inden du indgår en aftale om en foto session. Der kan selvfølgelig være enkelte gode grunde til at måtte melde afbud, og det har jeg forståelse for, jeg ønsker blot at blive informeret om at man melder afbud, og gerne i god tid, så jeg eventuelt har mulighed for at lave anden aftale i stedet.
Jeg har derimod ikke forståelse for, at man kan indgå en aftale, og så undlade at dukke op, og uden et afbud? Jeg har ofte oplevet at modeller melder afbud, enkelte har jeg haft forståelse for, men at man pludselig undlader at svare, undlader at dukke op og man så efterfølgende oplever at modellen i stedet har været hos en anden fotograf, eller at modellen har været i byen med en veninde/ven uden at have meldt afbud til vores aftale, dette har jeg svært ved at være forstående overfor.
Derfor forventer jeg at man har tænkt over det inden man indgår et TFP samarbejde. Modeller som undlader at dukke op, eller aflyser kort inden sessionen skal finde sted uden en god grund, vil jeg i hvert fald overveje om det er en jeg vil samarbejde med fremover. Vi fotografer taler også sammen og deler vores erfaring med modeller, ligesom i modeller gør det med os fotografer, og ønsker man at blive brugt som model, er det en god grund til at tænke over, om man gerne vil være model, eller om man bare skal lade sine venner tage billeder af en.

© 2017 - Peter Hedegård - All Rights Reserved